Gårdsboden

Gårdsboden

Vår unika gårdsbutik är belägen mitt i det vackra kulturlandskapet i Estby. Bara 30 km från Helsingfors, vid Kyrkslätt-avtaget, vänder du mot Obbnäs. Från Obbnäsvägen vänder du till vänster in på Estbyvägen som ringlar sig mellan gröna kullar och öppna fält. Snart är du framme!

Café

Slå dig ner och njut en stund i vårt café! I vårt breda sortiment finns olika bullar, kakor, bakelser och fyllda semlor från gårdsbageriet. Vi har också frasiga fiskpastejer från Four Seasons Fish och glutenfria bakverk från Min Kaka. Sommartid erbjuder vår terrass en fantastisk utsikt över fälten. På loftbacken finns också sittgrupper där du kan sitta och njuta.

Vårt bageri

Vi odlar vete, korn, råg, havre och spelt på vår gård. En del mals till mjöl i Andersböle-Veckoski kvarn och av mjölet bakar vi goda doftande bröd och bakverk som du kan köpa i vår gårdsbutik. I gårdsbageriet bakar vi allt för hand och våra bröd innehåller inga tillsatsämnen.

Gårdsbodens råghålkaka vann guld 2022 och vår maltlimpa vann brons 2018 i FM i mathantverk!

https://maatilapuoti.fi/wp-content/uploads/2023/06/etsimme-leipomoyrittajaa-vi-soker-bageriforetagare.pdf

Du kan också köpa våra mjöl och gryn i Gårdsboden.

Memma-video:  https://www.youtube.com/watch?v=ViEn6It6LD0&t=4s

Produkter

I Gårdsboden hittar du bröd, bakverk, sylt, saft, honung, mjöl, gryn, korv, ost, grönsaker, olika hantverk och mycket mera. En stor del av sortimentet är närodlat eller småskaligt producerat. Våra egna produkter är bröd, spannmålsprodukter, potatis och släpärter.

Vårt urval varierar enligt årstid. I februari bakar vi runebergstårtor och fastlagsbullar, till påsk dignar diskarna av hemlagad memma och lammkött. På sommaren är våra nyupptagna färskpotatisar en verklig delikatess och i juli-augusti är det släpärtssäsong och då är också grönsaksurvalet störst. Sommaren är också bärsäsong och mot hösten kommer det in äpplen och också rotfrukterna hör hösten till. Till jul fylls hyllorna av bakverk, jullådor, fisk, skinka, kalkon och mycket mer och de handgjorda julklapparna och pyntet skall vi inte heller glömma!

Loftboden

Vi serverar gärna kaffe i loftet åt grupper på rundtur. Guidningar enligt överenskommelse. Det ryms ca 30 personer i loftet och en stor busslast ryms bra om hälften först besöker Gårdsboden medan den andra hälften dricker kaffe i loftet.

I loftet kan man också fira en oförglömlig fest. Ni kan själva planera och ordna er fest, eller så skräddarsyr vi festen enligt era önskemål. Loftboden är i huvudsak tänkt för sommarbruk, men med rätt utrustning kan där vara riktigt trevligt också på vintern. Inför jul dukar vi glöggbordet i loftet och då får våra kunder glömma julstressen för en stund och i stället njuta av friden och stämningen i loftet.

Estby Diner

På vår gård gör vår samarbetspartner https://www.firefish.fi/ jättegod flamstekt lax, hamburgare och annat gott. Ät din lunch på plats eller köp hem! Vid regn går det bra att äta i loftet eller inne i Gårdsboden.